Mitt møte med Bikramyoga

 

 «Bikramyoga vekket meg, hjertet mitt, hjernen min. BIkram sier at yoga gjør deg til deg» - Resh

 

For et par måneder siden møtte jeg de fantastiske damene Charlotte Møllen og Reshma Gupta-Erichsen som driver Bikram Yoga Oslo i Grønnegata 10. Jeg har lenge drømt om å prøve bikram yoga, men har ikke turt å ta turen til studioet nettopp fordi jeg er redd for å ikke få til øvelsene, og i tillegg få panikk pga varmen. For det er varmt, det er det ingen tvil om. Bikram yoga er en spesialdesignet serie på 90 minutter med 26 øvelser + to sterke pusteøvelser. Klassene foregår i et varmt rom hvor temperaturen ligger på 40 grader, og samtidig holder en luftfuktighet på 40%.  Varmen gjør at hjertet jobber enklere, man får større fleksibilitet, musklene får bedre yteevne og immunsystemet skiller lettere ut avfallstoffer. 

 

Jeg hadde lest mange historier rundt bikramyoga og var både psykisk, og fysisk forberedt på hva som kunne møte meg. Det første jeg tenkte når jeg kom inn i lokalet var «Gosj, så deilig og varmt»! Jeg følte at jeg var på ferie så jeg la meg ned på matten min og bare drømte meg bort. Plutselig kom lyset på, og en smilende, vakker dame kom inn i lokalet og sa «hello my beautiful vikings». Jeg trakk litt på smilebåndet av hennes avslappede samt sjarmerende væremåte, og følte meg klar for å gi alt jeg hadde. 

Alle øvelsene er bygd opp i en gjennomført rekkefølge, og økten har et behagelig tempo, men det er ingen avspenningstime - bikram yoga er fysisk veldig tungt. Svetten renner i strie strømmer og pulsen holdes relativ høy i intervallene. Jeg har fått helt dilla, og merker allerede stor bedring i pust, fleksibilitet, holdning, overskudd og ro.

 

Jeg håper dere vil være med på reisen min om å bli en ekte yogi! 


 


Foto: Fredrikstad Blad - Kent Inge Olsen

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits